KR Bodywork

Massage en sportverzorging Karin Riekwel

Diensten

Massagetherapie:

Bij (stressgerelateerde) klachten van het bewegingsapparaat

 

Manuele Lymfedrainage (niet geschikt voor oncologiepatienten)

Manuele Lymfedrainage is een zeer zachte en ritmische massage volgens de methode van o.a. dr Vodder. De lymfestroom wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Daarnaast is het een extreem ontspannende massage vorm.

Geschikt voor tal van klachten zoals bijvoorbeeld zwelling van enkels/handen (ook bij zwangeren), fibromyalgieklachten, slapeloosheid, stress en rheuma. Neem contact met mij op of Manuele Lymfedrainage ook jou van je klachten af kan helpen!

 

Voetreflexmassage

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met de organen en lichaamsdelen. Met massage van deze drukpunten kunnen blokkades opgeheven worden waardoor het lichaam weer beter in balans komt en je je ook weer beter gaat voelen.

 

Sportmassage
Sportmassage is er op gericht de (vaak pijnlijke) spieren te laten ontspannen, spierknopen te laten verdwijnen en afvalstoffen sneller af te voeren uit de spieren. Hierdoor zullen uw klachten afnemen of zelfs na enige tijd compleet verdwijnen. Sportmassage is zeker niet alleen geschikt voor sporters maar ook zeer prettig ter ontspanning.

 

Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat de doorbloeding van je lichaam wordt verbeterd waardoor je baby meer voedingsstoffen krijgt. Hiervoor ben je minstens 16 weken zwanger. Deze massage kan gecombineerd worden met lymfedrainage bij opgezette enkels/handen om zo de afvalstoffen sneller af te voeren. Tevens kan je buik ook gemasseerd worden, dit is uiteraard in overleg. Het is niet noodzakelijk als je het niet prettig vindt. Deze massage is ook uitermate geschikt voor mensen die niet of niet lang op hun buik kunnen liggen.

 

Hotstone Massage

Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de 'druk' van de stenen op je lichaam dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

 

Bindweefselmassage

Bij stress gaat de kwaliteit van ons bindweefsel achteruit waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan (bijvoorbeeld tennisarm, frozen shoulder, rugklachten etc). Met een bindweefselmassage ruim je deze belemmering als het ware op en zal de pijn sneller afnemen dan met alleen (ontspannings)massage.

 

Aanleggen tapeconstructies/bandage
Het aanleggen van tape kan nuttig zijn bij bijvoorbeeld een enkel/knieletsel of onderrugklachten. Het kan tevens ingezet worden als preventieve tape en bandage (na blessure) maar ook medical taping en lymfetaping kunnen een oplossing zijn bij bepaalde klachten Ook als ondersteuning van andere behandelingen.


Bel of mail en overleg je wensen en samen kiezen we de beste optie.