top of page

Behandelingen

Massagetherapie

Bij alle (stressgerelateerde) klachten van het bewegingsapparaat

Aromatherapie

Essentiële oliën worden al heel lang gebruikt op verschillende manieren. Er zijn heel veel verschillende oliën te verkrijgen, dus ik heb ze niet allemaal in huis. Maar heb je ergens last van: verkoudheid, hoofdpijn, stress, slecht slapen etc etc laat het me weten als je voor massage komt. Dan kan ik proberen de massageolie aan te passen aan jouw behoefte op dat moment! En ook in de verdamper kan ik dan eventueel de gewenste aromatherapie gebruiken.

Metamorfose massage

Metamorfosemassage is een subtiele aanraking van het spinale reflex op voeten, handen en hoofd. Deze massagevorm heeft een diepgaand, ontspannend effect op degene die het ondergaat. Juist door deze ontspanning gaat de eigen energie beter stromen en kunnen emoties worden ontladen. Dit heeft een zeer positief effect want naast de aanraking heeft ook de aandacht een herstellende werking, evenals het loslaten en niet najagen van resultaten. De therapeut bewerkstelligt de ontspanning en de doorstroming en laat verder aan de behandelde over wat deze hier verder mee doet. Hier geldt de regel: ALLES IS GOED.

De speciale opstelling van de behandelaar wordt onthechting genoemd. De techniek is ontwikkeld door Robert St. John en is verspreid door Gaston St. Pierre.

Metamorfosemassage is voor iedereen geschikt

  • baby’s, kinderen van alle leeftijden, zwangeren en volwassenen, vooral mensen die ongrijpbare en vaak psychosomatische klachten hebben, komen voor deze therapie in aanmerking
  • kinderen met gedragsproblemen, onrust, angsten, slaapproblemen, sociale en/of emotionele klachten
  • metamorfose wordt ook ingezet bij mensen die een heel moeilijke periode achter de rug hebben of die in een vicieuze cirkel zitten en niet verder lijken te komen.
  • metamorfose is tevens zeer geschikt bij stervensbegeleiding en dementerende ouderen

Manuele Lymfedrainage (niet geschikt voor oncologiepatienten)

Manuele Lymfedrainage is een zeer zachte en ritmische massage volgens de methode van o.a. dr Vodder. De lymfestroom wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Daarnaast is het een extreem ontspannende massage vorm.

Geschikt voor tal van klachten zoals bijvoorbeeld zwelling van enkels/handen (ook bij zwangeren) bij warm weer of na lange vliegreizen, na operaties ( al binnen een paar dagen na de operatie toe te passen, maar ook zeer geschikt om al VOOR de operatie mee te beginnen om de weefsels in goede conditie te brengen zodat de wondgenezing sneller en beter verloopt) of trauma (zoals kneuzing, botbreuken), fibromyalgieklachten, slapeloosheid, stress en rheuma.

Vooral ook zeer geschikt na plastisch chirurgische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrectie, buikwandcorrectie e.d. en orthopedische operaties zoals het plaatsen van een heupprothese.

Neem contact met mij op bij vragen of Manuele Lymfedrainage ook jou van je klachten af kan helpen!

Voetreflexmassage

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen en lichaamsdelen. Met massage van deze drukpunten kunnen blokkades opgeheven worden waardoor het lichaam weer beter in balans komt en je je ook weer beter gaat voelen. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt positief beïnvloedt en er komt meer inzicht waar de klachten (mogelijk) vandaan komen.

Sportmassage

Sportmassage is er op gericht de (vaak pijnlijke) spieren te laten ontspannen, spierknopen te laten verdwijnen en afvalstoffen sneller af te voeren uit de spieren. Hierdoor zullen uw klachten afnemen of zelfs na enige tijd compleet verdwijnen. Sportmassage is zeker niet alleen geschikt voor sporters maar ook zeer prettig ter ontspanning.

Moxatherapie

Moxa heet ook wel bijvoetskruid. Het wordt geperst in de vorm van een stick. Deze wordt aangestoken en brandt dan heel langzaam en heet. De warmte lijkt een beetje op infrarood warmte en trekt heel diep door in het lichaam. Dat maakt het heel geschikt voor toepassing op spierknopen, stramme spieren en ook op energiearme reflexpunten bijvoorbeeld op de voeten.

De warmte maakt wel dat deze behandelingen niet aan te raden zijn bij hoge buitentemperaturen. En er zijn ook wel enkele contra-indicaties, ik zal ze daarom ook voornamelijk inzetten als onderdeel van de reguliere behandeling.

Er is 1 uitzondering:

moxatherapie bij stuitligging

Door de warmte van de moxastick op bepaalde reflexpunten toe te passen bij kinderen die in stuitligging liggen na de 33e week van de zwangerschap, draait 75% van de kinderen alsnog in hoofdligging (als je niks doet is dat maar 50%).

Je komt in dit geval met je partner ( of moeder/vriendin/zus) bij KR Bodywork voor de eerste behandeling en daarbij kan je partner zien hoe het moet en krijgt hij/zij uitleg. Als hij/zij het aandurft kan je daarna thuis aan de slag. Het is namelijk de bedoeling om dit om de dag te herhalen totdat de baby gedraaid is. In dit geval krijg je 2 moxasticks mee naar huis. Uiteraard mag je ook bij mij terugkomen, alleen zijn de kosten dan wel wat hoger.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat de doorbloeding van je lichaam wordt verbeterd waardoor je baby meer voedingsstoffen krijgt. Hiervoor ben je minstens 16 weken zwanger. Deze massage kan gecombineerd worden met lymfedrainage bij opgezette enkels/handen om zo de afvalstoffen sneller af te voeren. Tevens kan je buik ook gemasseerd worden, dit is uiteraard in overleg. Het is niet noodzakelijk als je het niet prettig vindt. Deze massage is ook uitermate geschikt voor mensen die niet of niet lang op hun buik kunnen liggen.

Bindweefselmassage

Bij stress gaat de kwaliteit van ons bindweefsel achteruit waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan (bijvoorbeeld tennisarm, frozen shoulder, rugklachten etc). Met een bindweefselmassage ruim je deze belemmering als het ware op en zal de pijn sneller afnemen dan met alleen (ontspannings)massage. Dit is met name geschikt als onderdeel van een massage en niet zo zeer als op zichzelf staande behandeling.

Bachbloesem remedies

Voor Bach bloesem remedies zijn geen contra-indicaties. Het zijn druppels van plantenextracten die ingenomen kunnen worden en die allemaal inwerken op een bepaalde emotie. Bijvoorbeeld: angsten, onzekerheden, gevoelens van eenzaamheid, heimwee etc etc. Door een vragenlijst door te nemen (zelf of samen met mij) komen we tot een persoonlijke, meest toepasselijke mix van druppels (max 7 verschillende). Deze worden door mij gemengd in een pipetflesje en kunnen vervolgens ingenomen worden, liefst 4x per dag. Bij sommige mensen is er al snel verbetering merkbaar en bij andere is een tweede of zelfs derde flesje nodig. Af en toe komt het voor dat de samenstelling gewijzigd moet worden na een eerste flesje.

Zeer aan te bevelen in combinatie met voetreflexmassage en/of metamorfosemassage, als er nog veel (onverwerkte) problemen aanwezig zijn. Of in tijden van veel stress. Denk bijvoorbeeld aan echtscheidingen, overlijden en ziekbed van geliefden. Ook geschikt voor kinderen met faalangst, examenstress en dergelijke.

Indian headmassage

In deze roerige tijden ervaren veel mensen stress, boosheid en angsten in hun dagelijks leven. Deze spanningen stapelen zich vaak op in hoofd, nek en schouders en veroorzaken daar klachten. Met een hoofdmassage komt er weer rust en ontspanning en verminderen de (hoofdpijn-) klachten. Deze, van oorsprong ayurvedische, massage kan zowel in buik als rugligging gegeven worden en is daardoor ook goed te combineren met andere vormen van massage.


Aanleggen tapeconstructies/bandage

Het aanleggen van tape kan nuttig zijn bij bijvoorbeeld een enkel/knieletsel of onderrugklachten. Het kan tevens ingezet worden als preventieve tape en bandage (na blessure) maar ook medical taping en lymfetaping kunnen een oplossing zijn bij bepaalde klachten Ook als ondersteuning van andere behandelingen.

Bel of mail en overleg je wensen en samen kiezen we de beste optie.

Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden!

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page